JeugdVakantieWeek Sterksel

De Jeugd Vakantie Week in Sterksel wordt door vrijwilligers met enthousiasme georganiseerd, met leuke en verantwoorde activiteiten voor kinderen. Ons doel is om een plezierige en veilige omgeving te creëren waarin kinderen nieuwe ervaringen kunnen opdoen en een super gezellige week met hun vriendjes te hebben.

40 Jaar
JVW Sterksel

In 2019 hebben we ons 40 jarig jubileum gevierd met een feest editie. Ter ere van het jubileum is een documentaire gemaakt over het prille begin van de JVW. Bekijk de documentaire hiernaast, echt super mooi !

Onderstaand een overzicht van alle thema's vanaf 1980.

Welke thema's kun jij afvinken "daar was ik bij"?

2023

Zomercarnaval

Het is tijd om te feesten alsof het carnaval is! Stap in de feestelijke wereld van het zomer carnaval, met een carnavalsoptocht, huttenbouw nacht van Sterksel, een zeskamp vol spelletjes en een groot feest met een TikTok live avond.

2022

Alle Remmen Los

Alle remmen los! Bereid je voor op een razendsnelle week vol avontuurlijke activiteiten en spelletjes, van het bouwen van raceauto's tot een huttenbouw nacht van Sterksel, en natuurlijk een spetterende TikTok live avond.

2021

Geen JVW dit jaar helaas

Helaas, vanwege de omstandigheden was er geen JVW dit jaar.

2020

Corona wasstraat

Ondanks de uitdagingen van het jaar, laten we de creativiteit stromen en creëren we onze eigen jeugdvakantieweek in de vorm van een Corona Wasstraat, met een TikTok live feestavond en een geïmproviseerde auto wasstraat om toch het gevoel van de JVW te behouden.

2019

FEEST

Laat de feestvreugde losbarsten tijdens onze jeugdvakantieweek vol feestelijke activiteiten en leuke spelletjes! Bouw je eigen feestdorp, geniet van diverse feestelijke kraampjes en schitter op het podium tijdens de playbackshow.

2018

Reis om de wereld

Reis de wereld rond en ontdek de rijke diversiteit van culturen tijdens onze jeugdvakantieweek vol internationale activiteiten en lekkernijen! Bouw je eigen feestdorp, geniet van een demonstratie van de jeugdbrandweer en proef de smaken van over de hele wereld.

2017

Op de Camping

Vergeet je tent niet op te zetten in ons gezellige campingdorp en bereid je voor op een week vol kampeerplezier en avontuur! Ga op een betoverende 3-minutes of fame en geniet van een heuse camping live met diverse activiteiten en een heuse bingo.

2016

Western

Betreed het wilde westen tijdens onze jeugdvakantieweek vol cowboyavonturen en westernspellen! Bouw je eigen Western dorp, ga op een spannende ponyspelen en geniet van een betoverende rodeo avond.

2015

Recycling

Doe mee aan een betoverend avontuur vol recycling en duurzaamheid tijdens onze jeugdvakantieweek! Bouw je eigen afvalrace, ga op een betoverende bikkeltocht en geniet van een betoverende marktplein vol verrassingen.

2014

‘tis Magic

Laat je betoveren door de magie tijdens onze jeugdvakantieweek vol magische en mysterieuze activiteiten! Verken het betoverende toverdorp, ga op een mysterieuze tocht en geniet van een betoverend optreden van de goochelaars.

2013

Sterksels Design Week

Ontdek de wereld van design tijdens onze jeugdvakantieweek vol creatieve en avontuurlijke activiteiten! Maak je eigen kunst, ga op een betoverende smokkeltocht en geniet van een betoverende kunstroute door het mooie sterksel.

2012

On the move

Laat je meevoeren naar een wereld vol beweging en avontuur tijdens onze jeugdvakantieweek! Bouw je eigen verkeersplein, maak je eigen zeepkisten en geniet van een betoverende dansshow onder de sterren.

2011

Asterix en Obelix

Bereid je voor op een episch avontuur in het oude Gallië tijdens onze jeugdvakantieweek vol Romeinse en Gallische activiteiten en spelletjes! Bouw je eigen Gallisch dorp, ga op een spannende speurtocht en geniet van een betoverend handboogschiettoernooi.

2010

TV, showbizz en talenten

Stap in de schijnwerpers tijdens onze jeugdvakantieweek vol showbizz en talenten! Neem deel aan showbizzspellen, ga op een spannende kompastocht en geniet van een betoverend modelvliegfeest in de lucht.

2009

Techniek en beroepen

Ontdek de wereld van techniek en beroepen tijdens onze jeugdvakantieweek vol avontuurlijke activiteiten en spelletjes! Bouw je eigen vlotten, ga op een spannende kompastocht en geniet van een betoverende schapendrijfdemonstratie.

2008

Zomercarnaval

Laat je meevoeren naar een tropisch paradijs tijdens ons zomercarnaval vol kleurrijke activiteiten en feestelijke spelletjes! Bouw je eigen carnavalsoptocht, ga op een spannende vossenjacht en geniet van een betoverende carnavalsoptocht door het dorp.

2007

Ridders en jonkvrouwen

Betreed de magische wereld van ridders en jonkvrouwen tijdens onze jeugdvakantieweek vol middeleeuwse avonturen en spelletjes! Bouw je eigen kastelen, maak je eigen kleding en geniet van een betoverende demonstratie van het blijdeschieten.

2006

Dolle beesten boel

Verlies jezelf in een dolle beestenboel vol avontuur en plezier tijdens onze jeugdvakantieweek! Bouw je eigen speeltuin, ga op een spannende vlottentocht en geniet van een betoverende reflectortocht door het bos.

2005

Kermis

Stap in de kleurrijke wereld van de kermis tijdens onze jeugdvakantieweek vol avontuurlijke activiteiten en spelletjes! Bouw je eigen kermis, ga op een spannende kompastocht en geniet van een betoverende marktplein vol verrassingen.

2004

Feest

Laat je betoveren door de magie van het circus tijdens onze jeugdvakantieweek vol spectaculaire activiteiten en spelletjes! Geniet van een betoverend circusoptreden, bouw je eigen huifkartocht en geniet van een spetterende nachtsoep onder de sterren.

2003

De wiebelend waggelend wereld

Dit jaar is het de wiebelende en waggelende wereld van plezier en avontuur tijdens onze jeugdvakantieweek! Maak je eigen muziekinstrumenten, ga op een avontuurlijke survivaltocht en geniet van een spetterend optreden van de Bruce Dance Factory.

2002

De wonderlijke water wereld

Duik in de betoverende waterwereld tijdens onze jeugdvakantieweek vol creatieve en avontuurlijke activiteiten! Bouw zandkastelen op het strand, neem deel aan piratenspelen en schitter op het podium tijdens de spetterende playbackshow.

2001

Gezellig griezelen

Bereid je voor op een griezelig leuke week vol fantasie en avontuur tijdens onze jeugdvakantieweek! Ga op een spookachtige speurtocht, bouw je eigen vlotten en dans de nacht weg tijdens de discoavond onder de sterren.

2020

Vroeger en nu

Stap terug in de tijd en ontdek de wonderen van het verleden en het heden tijdens onze jeugdvakantieweek vol historische en moderne activiteiten! Verken de winkelpromenade, maak kennis met oude ambachten en geniet van een betoverende winkelervaring bij de JVW.

1999

Fantasie

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze jeugdvakantieweek vol fantasie en avontuur! Maak je eigen lampionnen, ga op een betoverende vossenjacht en geniet van een spectaculaire playbackshow onder de sterren.

1998

Olympische spelen

Betreed het magische dierenrijk van de Olympische Spelen tijdens onze jeugdvakantieweek vol avontuurlijke activiteiten! Bouw je eigen olympisch dorp, neem deel aan de dierenolympiade en geniet van een spannende kompastocht door het bos.

1997

T.V. spelen

Dit jaar verkennen we de wereld van televisie tijdens onze jeugdvakantieweek vol tv-spellen en entertainment! Maak je eigen poppendokterpraktijk, ga op een spannende survivaltocht en schitter op het podium tijdens de spetterende playbackshow.

1996

Het verre Oosten

Dit jaar reizen we naar het Verre Oosten voor een week vol exotische avonturen en activiteiten! Bouw een Chinees dorp, maak kennis met de traditionele kunst van het schminken en geniet van een mooie judo demonstratie.

1995

Het wilde westen

Laat je meeslepen naar het wilde westen voor een week vol cowboy-avonturen en spookachtige spelen! Bouw je eigen indianendorp, ga op een spannende spokentocht en dans de nacht weg tijdens de discoavond.

1994

Het circus

Dit jaar is het tijd voor het magische circus tijdens onze jeugdvakantieweek vol sprookjesachtige avonturen en spelletjes! Geniet van een betoverende huifkartocht, bouw je eigen circustent en laat je verbazen door de clowns.

1993

De pre historie

Stap terug in de tijd naar de prehistorie voor een week vol avontuur en ontdekkingen! Bouw hutten zoals onze voorouders deden, ga op een spannende survivaltocht en laat je betoveren door een magische theatergroep.

1992

Geen Thema bekend

Verlies jezelf in de betoverende wereld van vervoer tijdens onze jeugdvakantieweek vol avontuurlijke activiteiten! Bouw een verkeersplein, maak je eigen zeepkist en geniet van een spannende kompastocht door het bos.

1991

Geen Thema bekend

Verken het magische Gallische dorp voor een week vol avontuurlijke activiteiten en spelletjes! Bouw je eigen Gallisch dorp, ga op een spannende vossenjacht en geniet van een betoverende theatervoorstelling

1990

Geen Thema bekend

Laat je meevoeren naar een betoverende wereld vol fantasie en avontuur tijdens onze jeugdvakantieweek! Bouw zandkastelen op het strand, ga op een mysterieuze speurtocht en dans de nacht weg tijdens de discoavond onder de sterren.

1989

Geen Thema bekend

Dit jaar staat de JVW in het teken van avontuur en plezier! Vaar met kano's over het water, speel een spannend levend ganzenbordspel en geniet van een betoverende poppentheatervoorstelling.

1988

Geen Thema bekend

Ga mee op een ontdekkingsreis door het bos tijdens onze jeugdvakantieweek vol avontuurlijke activiteiten! Bouw een gezamenlijke camping, ga op een korte speurtocht en sluit de week af met een gezellige barbecue onder de sterren

1987

Geen Thema bekend

Ook dit jaar weer een week vol avontuur en ontdekkingen in ons bouwdorp! Zoek naar verborgen schatten, bouw je eigen vlot en geniet van een betoverende huifkar tocht door het bos.

1986

Geen Thema bekend

 Ga op een spannende speurtocht, laat zien hoe sterk je bent tijdens het zeskamp en schitter op het podium tijdens de playbackshow en de mooie 6kamp om de week mee af te sluiten

1986

Geen Thema bekend

Welkom bij onze jeugdvakantieweek vol avontuur en plezier! Ga op ontdekking tijdens een spannende speurtocht en laat je spierkracht zien in de Sterkste man/vrouw competitie. Laat je creativiteit de vrije loop met LEGO en geniet van een betoverende fietstocht met huifkarren. Verfris jezelf in het zwembad en neem deel aan een uitdagende zeskamp. Betreed het podium tijdens de playbackshow en race rond op skelters. Verzorg je poppen en dieren als een echte dokter, en sluit de week af met een dag vol creatieve spellen!

1985

Magic

Beleef een dag vol avontuur en plezier op ons jeugdevenement! Bouw samen hutten, speel gezelschapsspelen en verken de wateren tijdens het kano varen. Ga op een spannende vossenjacht en durf de spokentocht aan te gaan. Verfris jezelf met een duik in het zwembad en laat je creativiteit los bij het poppenbureau. Test je geluk bij gokspelletjes en geniet van een ontspannende huifkarrentocht of fietstocht. Sluit af met een zeskamp en een spetterende playbackshow voor een onvergetelijke dag!

1984

Sprookjes

Stap binnen in een wereld vol betovering op ons jeugdevenement! Laat je meevoeren door een sprookjesfilm, creëer je eigen sprookjesachtige bouwwerk en verken het bos tijdens een betoverende fietstocht. Test je vaardigheden tijdens de Olympische spelen en leg magische momenten vast met sprookjesachtige foto's. Duik in het zwembad voor verfrissing na een dag vol avontuur en schitter op het podium tijdens de play-back show. Met spannende activiteiten zoals dropping, bosspel en gezelschapsspelen, en een bijzondere brandweerdemonstratie, belooft dit een sprookjesachtig evenement te worden!

1983

Western

Stap terug in de tijd naar het wilde westen op ons jeugdevenement! Bouw je eigen western dorp, geniet van een rodeo avontuur en dompel jezelf onder in een klassieke western film. Verken de prachtige omgeving tijdens een fietsavontuur en koel af in het zwembad na een dag vol plezier. Dit wordt een western ervaring om nooit te vergeten, compleet met een county feest en een betoverende theatervoorstelling!

1982

Tarzan

Welkom in de jungle van Tarzan, waar avontuur wacht op elke kronkelende liaan! Ga op een spannende fietstocht door het dichte woud, beleef een spetterend avontuur in het zwembad en ontdek je innerlijke Tarzan tijdens het touwklimmen en slingeren. Verlies jezelf in een betoverende theatervoorstelling en neem deel aan een onvergetelijke ballonnenwedstrijd. Deze Tarzan-themaweek belooft een mooie reis te worden vol plezier en ontdekkingen!

1981

Ridderweek

Betreed het koninkrijk van de Ridderweek, waar je kastelen kunt bouwen, deelneemt aan een episch Ridderspel en strijdt in een Middeleeuws spelen-toernooi.

1980

Indianendorp

Kom in ons Indianendorp voor een dag vol avontuur en plezier. Pony rijden, Indianenspeurtocht en spellencircuit wachten op je. Ontdek verborgen schatten tijdens de fotozoektocht en dans tijdens het discjockey toernooi. Sluit af met een zeskamp en een magisch kampvuur voor onvergetelijke herinneringen!

Waar het allemaal begonnen is
TOP